Tirilän VPK on levittänyt lonkeronsa pysyväisesti Lappeenrannan länsilaidalle, kun vuoden päivät kokeiluna pyöritetty ”Skinnarilan sivuasema” muuttui vuoden vaihteessa pysyväksi ratkaisuksi.

Työnimestä huolimatta mistään varsinaisesta asemasta ei ole kyse, vaan Skinnarilaan (eli n. 9,5km päähän Tirilän asemasta) on sijoitettuna meidän EK1372, kutsumanimeltään pikkukakkonen.

Kakkosasemapaikan tarkoitus ei ole turvata länsialuetta, sillä sammutuskalustoa meillä ei autossa yhtä jauhesammutinta enempää ole. Sen sijaan ajatuksena on, että kaupungin länsilaidalla opiskelevat, työskentelevät ja siellä asuvat pääsevät mukaan keikoille suoraan Skinnarilasta, kulkematta Tirilän aseman kautta.

Kokeilun aikana totesimme, että ratkaisu paransi huomattavasti Tirilän lähtövalmiutta varsinkin arkipäivä lähdöissä. Kokeilun päätyttyä Tirilän VPK:n hallitus päätti toisen miehistöauton hankinnasta ja sen sijoittamisesta pysyvästi Skinnarilaan.  Päätöksen jälkeen järjestimme Saimaan AMK:lla rekrytointi tilaisuuden jossa onnistuimme houkuttelemaan, lahjomaan tai pakottamaan kymmenkunta uutta savusoturikokelasta jotka aloittivat sammutustyökurssilla helmikuun aikana ja pääsevät pian täysivaltaiseksi jäseneksi innokkaaseen ja taidokkaaseen hälytysosastoomme. Rekrytoinnin tulokseen emme voi olla muuta kuin tyytyväisiä, sillä keikoille harvoin on liikaa tunkua ja tekemistä riittää ihan jokaiselle. Tilaisuus osoitti selvästi että rekrytointi on tehokkaimmillaan kun menemme ihmisten keskuuteen kertomaan asioista, emmekä odota että he ottavat yhteyttä tai saapuvat erilaisiin asemalla järjestettäviin tilaisuuksiin.  Rekrytointitilaisuuden aikoihin mediapyöritys oli valtava. Tirilän lännenvalloituksesta uutisoivat mm. YLE:n paikallisuutiset sekä Lappeenrannan kaupunki. Lisäksi sosiaalisessa mediassa jokainen piti omalta osaltaan huolta ilosanoman levityksestä.

Tirilän rekrytointi on ennenkin ollut aggressiivista, mm. omalla tutustumiskäynnilläni kolmisen vuotta sitten minulle osoitettiin välittömästi sammutusasu ja naulakkopaikka, eikä sen jälkeen ollut enää mahdollisuutta perääntyä. Ja hyvä niin!

Jos siis vielä löytyy ihmisiä jotka ovat jonka sisuksissa kytee pieni tai suuri palosoturi, tai vain mielenkiinto aihetta kohtaan, niin ei muuta kuin rohkeasti yhteydenottoa tai sitten vain suoraan harjoituksiin katsomaan mitä siellä oikein tapahtuu. Jos Skinnarilan tukikohdasta on jotakin kysymyksiä voi niitä esittää kommentteina tässä viestissä. Ja kaikki muukin palaute aiheeseen ja aiheen vierestä on sallittua.

IMG_0477_pieni.JPG_thumb

”Pikkukakkonen” eli 1372 Tirilän asemalla

 

– Emmi