Kun vuonna 2008 Tirilän vpk:n asemarakennusta alettiin ehostamaan, sai kuntosalityöryhmä käyttöön naisosaston entisen keittiön. Tästä tilasta oli tuleva pieni, mutta sitäkin tehokkaampi palokunnan painohuoneeksikin kutsuttu kuntoilutila. Esitys laadittiin tarvittavista välineistä, joita tarvittaisiin joka vuosi tehtäviä lihaskuntotestejä varten. Palokunnan rahakirstun auetessa tilaukseen laitettiin räkki, levytanko ja muutamia levypainoja. Taisi tilaukseen eksyä mutkatanko, jolla saataisiin kesäkunto viimeisteltyä turvonneiden hauiksien muodossa. Allekirjoittaneen kahvakuulat saivat myös paikkansa painohuoneelta.

Muutamia tunteja käytettiin entisen tilan purkuun ja siivoamiseen, tämän jälkeen seinät maalattiin ja lattialle saimme kunnon kumimaton.

palokunnan painohuone

Kuntoilutilan pienuus ja yksinkertaisuus on hämmästyttänyt jopa palokunnan omat jäsenet, koska nykyisellään tilaa käyttää vakituisesti noin 4 henkilöä. Lihaskuntotestiä valvomassa ollut fysioterapeuttikin arveli, että ei ole ikinä nähnyt näin pientä kuntosalia missä voi oikeasti tehdäkkin jotain.

Niin tai näin palokunnan painohuone on budjetiltaan ja varustukseltaan erinomainen, koska:

  1. Salilla onnistuu kaikkien koko kehoa vahvistavien liikkeiden (kyykky,maastaveto,penkkipunnerrus,ylöstyöntö ja leuanveto) tekeminen.
  2. Yksinkertaisilla välineillä saadaan yksinkertaista reeniä, joka on yleensä kaikkein tuloksekkainta.
  3. Sali on tilaihme. Parhaillaan reenajia on paikalla ollu kerralla 5 henkilöä.
  4. Salilla on rakennettu suomen kolmanneksi vahvin sammutuspari vuosimallia 2010.
Tuomas ja Marko

Tuomas ja Marko

 

Pikkuhiljaa salille on ilmestynyt lisää välineistöä, jotka tuovat lisää mahdollisuuksia kunnon ja voimien kehittämiseen. Lisävarusteita ovat mm. 80kg atlaskivi, 50kg painoiset farmaripainot, merimiespaino, 200kg rengas, voimistelurenkaat ja trap bar erikoistanko. Lisäksi pientä tilpehööriä, joilla perusliikkeistä saadaan helpompia tai hankalempia.

Kahvakuulia

Kahvakuulareeniä

 

yoke

Merimiespaino

 

TrapBar

Trap bar erikoistanko

 

Kevään paljastaessa pihan asfaltin siirtyy myös painot ulkoilmaan. Voittaako kuntoilun saralla mikään kunnon reeniä auringon paisteessa raittiissa ulkoilmassa?

Renkaanpyöritys

Renkaanpyöritystä

 

Kuten sanottu yksinkertainen on yleensä tuloksekkainta. Siksi vinkki niille, joille salille tulo ja tekeminen on hieman ikävää:

Tule salille pyörällä,hölkäten tai kävellen, valitse yksi liike ylävartalolle, yksi liike alavartalolle ja yksi liike keskivartalolle ja lähde kotiin. Vaihda liikettä jokaisella reenikerralla!

Käytännössä esimerkiksi: Pyöräily salille, penkkipunnerrus, maastaveto trap barilla, istumaannousu ja kotiin.

Voimia kaikille tuleviin lihaskuntotesteihin!

P.s Vinkkejä saa kysyä ja voi olla että niitä tulee kysymättäkin. Nähdään salilla!